Z Mieszkańcami i dla Mieszkańców

Winieta 1

Raport roczny 2016

Raport roczny 2016Czas podsumować pracę Straży Miejskiej w Gdańsku w ubiegłym roku. Statystyki, problemy porządkowe poszczególnych dzielnic, informacje o podejmowanych działaniach oraz opisy najważniejszych interwencji – wszystko to znalazło się w „Raporcie rocznym 2016”, który oddajemy w Państwa ręce. Można się z niego dowiedzieć, z jakimi wyzwaniami mierzyli się strażnicy miejscy w ostatnim czasie oraz jakie zadania będą dla nich najważniejsze w najbliższych miesiącach.

Dokument zawiera opis głównych kierunków naszego działania, które zawsze określamy w porozumieniu z mieszkańcami. W raporcie dzielimy się wiedzą na temat efektów naszej pracy i zaznaczamy, że najważniejsze jest rozwiązanie problemu, a nie liczba mandatów. Opisujemy też, co zrobiliśmy, by usprawnić straż jako organizację – mówi Leszek Walczak, Komendant Straży Miejskiej w Gdańsku.

Raport jest publikowany na początku każdego roku. Można w nim znaleźć najważniejsze informacje o zadaniach gdańskich funkcjonariuszy w ciągu minionych 12 miesięcy. Dokument opisuje specyfikę pracy mundurowych oraz różnorodność podejmowanych przez nich działań. Pokazuje, że bycie strażnikiem, który musi być skuteczny w trudnych i czasami dość zaskakujących sytuacjach, wymaga wszechstronności i kompetencji. W raporcie można też znaleźć ważne adresy i telefony.

Życzymy miłej lektury!

Do pobrania: RAPORT ROCZNY 2016